מטבוחה אסלית
Share
מצרכים:
5-6 עגבניות חלוטות ומקולפות חתוכות לקוביות
2 גמבות
פלפל ירוק חריף
5-6 שיני שום פרוסים לפרוסות
8 כפות שמן קנולה
כף גדושה פפרקיה מתוקה
כף שטוחה תערובת החרפרפה
מלח
אופן ההכנה:
הכנת הירקות:
עגבניות: יש לחלוט במים חמים את העגבניות (רצוי בסיר עם מים חמים או במקרוגל), על מנת שנוכל לקלף אותן בקלות יש ליצור צורה של X בקצה העגבניה לפני החליטה, יש לקלף את העגבניות ולחתוך אותן לקוביות קטנות ולשים בקערה.
גמבה ופלפל חריף:
יש לצלות על גבי הגז\ מנגל את הפלפלים ולקלפ אותם מהקליפה, יש לנקות היטב את הגרעינים ולחתוך לרצועות דקות.
הכנת המטבוחה:
בסיר שטוח יש לשים 4 כפות שמן קנולה, שום, עגבניות ומלח, לטגן קלות ולהוסיף את רצועות הפלפלים. בקערה נפרדת יש להכין את תערובת התבלינים שכוללת : 4 כפות שמן, פפריקה מתוקה, תערובת חרפרפה ולערבב היטב, את תערובת התבלינים יש לשפוך לסיר ולערבב.
יש לבשל את המטבוחה כחצי שעה עד-45 דקות על אש נמוכה עד לריכוך כל הירקות.
המלצות להגשה :
* חובה להגיש עם חלה\ בגט או כל לחם טוב, טחינה, חצילים ועוד
בתאבון