אריסה בסגנון צ'ומא
Share
מצרכים:
150 גרם פלפל יבש מתוק
כפית שטוחה של תערובת החרפרפה
חצי כפית כמון
4 שיני שום
חצי לימון סחוט
מלח גס
2 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
יש לנקות את הפלפלים היבשים מהגרעינים (לחתוך את החלק העליון של הפלפל ולרוקן מגרעינים) ולהשרות במים חמים לכ-10-12 שעות (רצוי להחליף את המים לפחות פעם אחת.
לאחר ההשריה יש לסחוט את הפלפלים מנוזלים עודפים ולהעבירם לטוחן מזון (מג'מיקס), יש להוסיף את השמן, הכמון, הלימון, המלח והתערובת החרפרפה ולטחון למרקם אחיד (ממרח)
שימושים:
ניתן להשתמש כממרח, אני אישית אוהבת להוסיף את זה לתבשילים אדומים לשם העשרת התבשיל עצמו (לרוטב קציצות אדום,שקשוקה, פסטה, דג מרוקאי ועוד)