עלי מנגולד מולאים באורז

עלי מנגולד מולאים באורז

מצרכים:

חבילת עלי מנגולד

כוס וחצי אורז עגול

5 כפות רכז רימונים

3\1 חבילת כוסברה קצוצה

4\1 חבילת פטרוזליה קצוצה

4\1 חבילת שמיר קצוץ

2 עגבניות קצוצוצ

5 כפות שמן זית 

כף וחצי תערובת העוקצנית

4\1 כפית כמון

4\1 כפית שום כתוש

8 כפות מיץ לימון טרי

מלח

הוראות הכנה:

יש לחלוט במים חמים את עלי המנגולד ולאחר חליטתם להעביר את העלים למי קרח להפסקת הבישול .

תערובת האורז:
בקערה יש לערבב את האורז, 2 כפות שמן זית,3 כפות מיץ לימון סחוט, מלח, כלל הירוקים הקצוצים (כוסברה, פיטרוזליה ושמיר)ו- 2 כפות רכז רימונים.

הממולאים:
לאחר חליטת עלי המנגולד יש ליבש אותם ולחצות אותם לשניים ולחתוך את הגבעול (להשאיר רק את העלים) בכל חצי עלה מנגולד יש להניח כפית גדושה של תערובת אורז ולגלגל, את הממולאים יש להניח בצלחת עד להכנת הרוטב.

הכנת הרוטב :
בסיר שטוח יש לטגן קלות בשמן זית קוביות עגבניות, 4\1 כפית שום כתוש,4\1 כפית כמון, 3 כפות רכז רימונים, 5 כפות מץ לימון טרי, מלח.

לאחר טיגון הרוטב יש להוסיף כוס מים ולסדר את ממולאי עלי המנגולד בתוך הרוטב ולבשל במשך שעה על אש בנונית. עם סיום הבישול ניתן להכניס את הסיר לתנור שחומם ל-180 מעלות לכ-15 דקות (במידה וחסר נוזלים יש להוסיף חצי כוס מים)

מומלץ להגיש עם : טחינה, חצי לימון, סלט ירקות ועוד

בתאבון

יש לכסות את העדשים ב-2.5 כוסות מים ולבשל על אש בינונית עד לריכוך העדשים. 

** ניתן להחליף חצי מכמות המים  בקרם קוקוס (1.5 כוסות מים ו 1.5 כוסות קרם קוקוס)

רעיונות להגשה:

ניתן להגיש עם סלט ירקות עשיר\ סלט חסה\ טחינה

 

 

 

 

חזור למתכונים

השאירו תגובה

שימו לב, תגובות מאושרות על ידי מנהל החנות לפני פרסומם.