עוף חמצמץ בניחוח הסמוקה

עוף חמצמץ בניחוח הסמוקה

מצרכים:

5-6 ירכיים של עוף טריות

חצי תפוז פרוס לפלחים

חצי לימון פרוס לפרוסות

מיץ מחצי לימון

מיץ מחצי תפוז

6 שיני שום חצויים לחצי

¼ כפית שום כתוש

2 כפות דבש

2 כפות תערובת הסמוקה

3 כפות שמן זית

2 כפות סילאן

מלח

הוראות הכנה:

תערובת להשריית העוף:
יש לערבב בקערה את שמן הזית, את מיץ הלימון והתפוז, שום כתוש, דבש ותערובת הסמוקה. יש לערבב את התערובת עם העוף ולהניח במקרר לספיגת טעמים כשעה שעה וחצי.

הכנת המנה:
בסיר יש לסדר פלחי תפוז ופלחי למון בצורת שתי וערב, על לחי הלימון והתפוז יש לפזר את שיני שום הפרוסות, להניח מעל את ירכי העוף וליצוק את תערובת תבלינים שנשארה בקערה מעל העוף.

יש להוסיף 4\3 כוס מים ולבשל את העוף על הגז למשך שעה על אש בינונית. עם סיום הבישול יש להזליף מעל העוף 2 כפות סילאן ולהעביר לתנור שחומם מראש ל-180-190 מעלות להמשך בישול והשחמה של עוד כ -30 דקות, לאחר ההשחמה ניתן להוציא מהתנור ולהגיש.

 

בתאבון

 

חזור למתכונים

השאירו תגובה

שימו לב, תגובות מאושרות על ידי מנהל החנות לפני פרסומם.