עדשים שחורות עם תרד
Share
מצרכים:
1.5 כוסות של עדשים שחורות
2.5 כפות של תבלין ההודית
3 כפות שמן זית
1 עגבניה בשלה חתוכה לקוביות
1 בצל סגול חתוך לקוביות
כפית גדושה של כמון
חצי חבילת עלי תרד טריים
מלח גס
הוראות הכנה:
יש להשרות במים את העדשים 4 עד 6 שעות (או עדשים מונבטות), לאחר ההשריה יש לשטוף היטב ולהניח בצד עד הבישול.
בסיר שטוח יש לטגן את הבצל, להוסיף את העגבניה, התערובת ההודית והכמון, לערבב קלות ולהוסיף את העדשים והתרד.
יש לכסות את העדשים ב-2.5 כוסות מים ולבשל על אש בינונית עד לריכוך העדשים.
** ניתן להחליף חצי מכמות המים בקרם קוקוס (1.5 כוסות מים ו 1.5 כוסות קרם קוקוס)
רעיונות להגשה:
ניתן להגיש עם סלט ירקות עשיר\ סלט חסה\ טחינה
הידעת: עדשים שחורות מכילות אנטוציאנין השומר על תפקוד כלי הדם עשירות בחלבון מן הצומח, מלבד היותן עשירות בחלבון הן מהוות מקור טוב לברזל ולויטמינים נוספים כגון ויטמין A,B ו C וכן סיבים תזונתים.
העדשים שייכות למשפחת הקטניות, השריית העדשים משפרת את ספיגת הברזל, הסידן והאבץ. זמן ההשריה המומלץ של העדשים השחורות הינו בין 4-6 שעות
על מנת לקבל צריכה של חלבון מלא צריך לשלב עדשים עם דגן כלשהו כגון אורז