עדשים כתומות בניחוח הודי
Share
מצרכים:
1.5 כוסות של עדשים כתומות
2.5 כפות של תבלין ההודית
3 כפות שמן זית
1 עגבניה בשלה חתוכה לקוביות
1 בצל סגול חתוך לקוביות
כפית כמון
חופן פטרוזליה קצוצה
מלח גס
הוראות הכנה:
יש להשרות במים את העדשים כשעה עד שעתיים, לאחר ההשרייה יש לשטוף היטב ולהניח בצד עד הבישול.
בסיר שטוח יש לטגן את הבצל, להוסיף את העגבניה, התערובת ההודית והכמון, לערבב קלות ולהוסיף את העדשים והפטרוזליה.
יש לכסות את העדשים ב-3 כוסות מים ולבשל על אש בינונית עד לריכוך העדשים.
** ניתן להחליף חצי מכמות המים בקרם קוקוס (1.5 כוסות מים ו 1.5 כוסות קרם קוקוס)
רעיונות להגשה:
ניתן להגיש עם סלט ירקות עשיר\ סלט חסה\ טחינה
הידעת: עדשים כתומות בדומה לעדשים הירוקות או השחורות עשירות בחלבון מן הצומח, מלבד היותן עשירות במחלבון הן מהוות מקור טוב לברזל ולויטמינים נוספים כגון ויטמין A,B ו C וכן סיבים תזונתים.
העדשים שייכות למשפחת הקטניות, השריית העדשים משפרת את ספיגת הברזל, הסידן והאבץ. זמן ההשריה המומלץ הינו כשעה- שעתיים.
על מנת לקבל צריכה של חלבון מלא צריך לשלב עדשים עם דגן כלשהו כגון אורז